Dag 1 en 2 - reisdagen vertrek en aankomst

Maandag 13 en Dinsdag 14 maart 2023 - de dag van de reis en de aankomst

Vanuit Rotaplast International komen er 14 medici het team versterken. De Amerikanen zullen gezamenlijk rond 02:00 uur op het Indira Gandhi International vliegveld landen, inclusief de 33 boxen met al het benodigd medisch materiaal en machines voor de komende onderzoeken en operaties. 

Er gaan vanuit Nederland 13 vrijwilligers mee: een plastisch chirurg, twee kinderartsen, twee anasthesiologen, patiëntenzorg assistent, een patienten-afdelings coördinator, een sterilisator, een recreatief therapeut, een kwartiermeester, iemand die de patiënten vervoert, een medisch dossier administrateur en een missie verslaggever. 

Om 05:00 vertrekken we vanaf het vliegveld met een bus naar het hotel. En na een lange rit van 4 uur komen we daar aan. Het is dan 09:15 en we gaan eerst ontbijten. We hebben veel respect voor onze teamleden uit Amerika. Zij hebben er een reis van meer dan 20 uur op zitten en gaan toch gestaag door. Na het ontbijt worden de kamers verdeeld en is het tijd voor de rondleiding en persconferentie op het Ravi Unity Hospital in Firozabad. 

De Rotaryclub vertegenwoordiger Rahul geeft aan de pers aan dat er al veel aan campagne voering is gebeurd en Sybrand Schepel (Medical Director), Brian Walker (Mission Director) en Angelo Capozzi (oprichter van Rotaplast International) vertellen aan de pers over de geschiedenis, het team en de medische aanpak van de verder missie in Agra. Er is veel pers aanwezig en het is een mooie start van onze Agra missie. 

Na de persconferentie keren we terug om de kamerindeling af te wikkelen en om vervroegd aan de lunch/het diner te gaan.

De quartermaster Gerard van Dalen gaat met Jan Bos, Ard Hengeveld en Ruben Veldman naar het ziekenhuis om de 33 boxen in het ziekenhuis te plaatsen en vast wat spullen in te ruimen.

Deze avond smachten we naar een paar uur slaap om morgen weer fris te beginnen. Dat wordt de dag van de intake en screening. Een hectische dag waar we zomaar 400-500 patiënten verwachten.

 

Doneren