Dag 10 - de zesde operatie dag

Woensdag 22 maart 2023 - een volle dag met operaties

De laatste volledige operatie dag is een groot succes. Veel patiënten zijn vandaag geopereerd met complexe brandwonden. Het totaal zal aan het einde van de missie op 58 patiënten staan met 92 procedures/operaties. Vanochtend zijn we begonnen met de ronde op de afdeling.

Meters maken zeggen we dan... Nou vandaag is dat zeker het geval, 3 operatietafel waren volgepland en zelfs een beetje 'overbooked' om de 'no shows' op te vangen. En juist vandaag zijn er geen 'no shows'. Alles zit mee en het loopt gesmeerd. Dat betekent mooie resultaten aan het einde van de dag.

Firozabad is dé regio voor 'glas'. Overal zie je schoorstenen van de glasfabrieken. De fabrieken zijn 24/7 actief en aan de lopende band worden er glazen, schalen, flessen en nog veel meer geproduceerd. 

Imran Mohd Ayem is woont in de buurt van een fabriek. Hij gaat natuurlijk naar school en als hij vrij is speelt hij buiten met zijn vrienden. Vaak is dat cricket en Imran is een goede 'catcher' (vangman). Tijdens het spel gebeurde het ongeluk. Imran viel en met zijn gezicht viel hij in glasscherven. Met een beetje behelpen hebben mensen zijn gezicht schoon gemaakt en verbonden, maar helaas zijn er nog 3 stukken glas achtergebleven onder zijn huid. 

Het glas moet er wel uit en dat heeft Sibrand gedaan. Een aardig detail was dat de vader er op stond om de glas stukken te krijgen en die heeft hij meegekregen in een potje.

 

Doneren