Dag 1 - dag van vertrek en aankomst

06 juni 2016 – Aankomst en inchecken is meteen flink aan de slag!

Vanochtend om 03.45u zijn we aangekomen bij het hotel in Arusha. Maar daar ben je niet zomaar. Onze vlucht ging via Istanbul naar ‘Kilimanjaro’ airport. Aangekomen in Tanzania (Kilimanjaro) ontbreken er 3 belangrijke boxen. Dat is een tegenvaller om 02.30u in de ochtend. De amerikanen zijn ook nog eens 7-8 uur langer onderweg.

De 24 grote dozen zijn allemaal over, maar we missen 3 kleinere met electronica voor de hartbewaking. Randy (Mission Director) is er even goed druk mee om die bagage ook naar het ziekenhuis te krijgen, zodra deze zal arriveren. Wij wachten daar niet op en nemen alle goederen mee op transport naar Arusha. Om iets voor 03.00u staan we onze koffers en de goederen in te laden. De lokale mensen die ons ophalen helpen ons (chauffeurs en onze ‘gids’ Innocence (zo heet de man).

Uitgeteld komen we aan bij ons hotel, checken in en kruipen nog even kort onder de wol. Maar om 10.00u spreken we weer af in de lobby van het hotel. Iedereen die het ziekenhuis (onze werkplek de komende dagen) wil zien en inspecteren gaat mee. We gaan allemaal.

Dinsdag 7 juni start de zesde missie van de Stichting Rotaplast Nederland. Een team van 24 vrijwilligers vertrekt de komende dagen naar de locatie Arusha in Tanzania. Het district Arusha telt circa 750.000 mensen. Wij zijn te gast in het Mount Meru Hospital in Arusha. Enkele impressies van het straatbeeld en van het ziekenhuis Mount Meru Hospital.

 

Doneren