Dag 11 - rondje voorstellen team Rotaplast Arusha 2016

16 juni 2016 – Still going strong...

Dr. René Vreuls is naast de lead peditrician (hoofd kinderarts) ook nog eens onze tolk. Hij spreekt vloeiend Swahili. Alle andere dokters steunen op zijn vertalingen en omgang met patiënten. Dr. Bernard Thio (kinderarts) bekijk een patiënt samen met onze lokale held Innocent. Innocent is zo hulpvaardig, zijn aanwezigheid is een grote toegevoegde waarde voor deze missie.

Irma Goossen is de geliefde afdelingszuster. Ze entertaint de kinderen en vermaakt hen met allerlei inventieve spelletjes. Ook worden de meest moderne middelen ingeschakeld om een zo leuk mogelijke tijd er voor de kinderen van te maken.

“The centre of the universe” wordt het genoemd door collega’s; de missie administratie. Deze bijzonder belangrijke functie wordt bekleed door Hans Adolfsen. En onze vrouwelijke, zeer precieze dr. Jann Johnson (chirurg) maakt een bepakking samen met onze ergotherapeut Kristin Koch.

Als hoofd anesthesiologie bekommert Jan Bos zich ook veel om de patiëntjes. Zij moeten zich zo comfortabel mogelijk voelen. Met een behoorlijke staat van dienst (veel missies) is Stephen Layne een van de meest ervaren anesthesiologisten die er is. De OK zuster Lois Borie is een weergaloos OK teamlid. We zijn zeer bevoorrecht met haar deelname in zo’n ervaren team.

Onze Quartermaster Wouter van de Wetering is overal en nergens. Hij is iedereen van dienst en heeft een perfecte timing.

Agnes Wolfskamp (voorzitter Rotaplast Nederland) is degene die de afdelingen (pre-op and post-op) coördineert. Met de combinatie van haar organisatie- en inlevingsvermogen hebben we hier de beste op de juiste plek. Marie-José de Boer brengt onze patiënten en ouders naar de intake van de OK en ook weer terug naar de afdeling. Ze praat vriendelijk met de mensen tijdens de wandeling naar de afdeling of intake kamer. De meeste patiënten worden door haar gerustgesteld.

Kan je je voorstellen hoe het moet zijn om als startend medisch student al zo’n rugzak met ervaring te hebben? Staand naast de chirurg en assisterend bij operaties? Nou, dat heeft Richard Rambuss allemaal maar mooi meegekregen tijdens de missie.

Yes! Samwel maakt onderdeel uit van het team. Hij heeft geassisteerd in bijna elke operatie tijdens deze missie van Rotaplast. En hij heeft erg belangrijke handelingen verricht die aan de operatie bijdroegen.

Onze missie manager Randall Floyd is overal. Hij houdt van elk onderdeel van de missie. The kleine patiëntjes zijn favoriet daarom is hij meestal te vinden op de afdelingen en in de recovery room.

 

Doneren