Dag 12 - helpers van het eerste uur

17 juni 2016 – Een missie kan niet zonder lokale ondersteuning

Wonderbaarlijk is Innocent (onschuldige)

‘Mission Arusha’ begon 10 jaar geleden, toen Peter Lagarias (mede-oprichter van Rotaplast International) in Tanzania was. Peter Lagarias klikte meteen goed met Innocent Kawiche. Zij begonnen te praten en ontwikkelden een vriendschap. Peter vertelde Innocent alles over Rotaplast International. Peter vroeg Innocent of veel kinderen met hazenlippen of gespleten/open gehemelte waren. Hij zag ze eigenlijk bijna nooit. Innocent wist niet hoeveel het er precies waren, dus begon hij met een onderzoek. Soms verbergen de mensen/ouders de kinderen met deze aandoeningen. Innocent update Peter via e-mail. Rotaplast International stuurt Judy Oyoung om te evalueren. In 2013 kiest ze Mount Meru Hospital voor hun missies.

In juni 2015 begon de eerste missie. Ze hielpen een heleboel mensen, maar er zullen altijd genoeg kinderen zijn om te helpen.

De missie van 2016 is zeer onder de indruk van het werk van de lokale bevolking. Innocent is een hen en zijn bijdrage is uitstekend. Zeker toen hij me vertelde dat hij een percentage van zijn omzet aan de missie heeft geschonken en het vervoer voor zijn rekening nam tijdens de missie. Innocent is gids in Tanzania (Signature Safaris).

Volgende missie zal hij dat opnieuw doen. Dank je wel Innocent!

Macarthur, de ridder van Arusha

Van het helpen van onze kwartiermeester tot het vertalen van gesprekken tussen de lokale bevolking en het medisch personeel en de niet-medici. Hij is een onbetaalbare kerel! Samen met zijn goede vriend Innocent, zorgt hij ervoor dat iedereen op zijn/haar werkplek goed kan functioneren.

Wij danken veel aan hem. Asante sana!

Doneren