Dag 4 - de eerste operatie dag

09 juni 2016 – Het team is van start!

Iedereen had het nodig om eerst even te settelen op woensdag, voordat we die dag begonnen met opereren. Hier zie je wat sommige teamleden deden die eerste operatie dag!

Yes, we zijn een team!

Marianne Koebrugge (sterilizer) links, Kristin Koch (occupational therapist) in het midden en Elizabeth Brown (PACU nurse) aan de rechterkant.

Bernard Thio (kinderarts) doet een finale check bij de patiënten voordat ze doorgaan naar chirurgie.

In de OK zit iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar werk. Dingen komen echt allemaal samen als je werkt met ervaren professionals. Ilse Hendriks (anesthesiologist) links checkt de patiënt en Gina (OR nurse) doet wat schoonmaak werk voor de chirurg. Deze patiënt heeft verschillende littekens van ernstige brandwonden en kan haar arm en hand niet optillen en strekken. De Rotaplast chirurg Jann Johnson en Sibrand Schepel (medical director) voeren een huidtransplantatie en correctie uit.

Een lokale OR nurse en anesthesiologist helpen en leren van ons team.

Leren is belangrijk. Het team leidt de lokale medici op en demonstreert hen de kneepjes van het vak. Hier zie je hoe Ron Gemberling (chirurg) en Kristin Koch (occupational therapist) uitleg geven over de handschoenen procedure.

Check, check, double check. Kim Capps (head nurse) update en overlegt met Sibrand Schepel over de route en de schema’s.

De patient verhuisd naar de ‘recovery room’. Het territorium van Paula Fillari (lead PACU nurse) en Elizabeth Brown (PACU nurse). Rondom het bed (checking en overdragen van details van deze kleine patiënt) staan van links naar rechts Jan Bos (head anesthesiologist), Gregory Shay (kinderarts), Paula and Elizabeth, Gina and Ilze.

 

Doneren