Dag 6 - persoonlijk verhaal van Patricia

11 juni 2016 – Het geloof van Patricia Rajabu

Ze heeft 3 dochters van 18, 11 en 4 jaar oud. Patricia is een echte Iraqw. Een stam uit de Arusha/Manyara regio. Patricia is Rooms Katholiek. Haar kinderen zijn ‘nusu nusu’ (halfbloed), want zij is getrouwd met een Maasai. Patricia komt uit Mbulu dat is op de grens van de beide regio’s. Ze is 37 jaar.

Dochter Amina (echt een schatje) heeft een open gehemelte en wordt door Rotaplast geopereerd. Met de hulp van God zal dat goed gaan, zegt Patricia.

Een goede opleiding, een goede man, een mooi gezin in een goed huis; Patricia wil het beste voor haar dochters (maar dat willen alle moeders). Zelf wil ze graag een winkel starten. Een mooie droom. Maar bij doorvragen vertelt mijn tolk (René Vreuls – Nederlandse kinderarts die Swahili spreekt) dat ze erg arm zijn en dat ze weinig geld krijgen/over houden. Eigenlijk geeft haar man haar maar weinig geld. Hij is taxi chauffeur en drinkt (te) veel. Het meeste geld gaat daar aan op.

Patricia lacht veel en heeft een ‘happy face’, maar het geeft ons kippenvel. Een lieve vrouw die het beste van het leven wil, maar ook zegt dat haar droom en die van haar kinderen niet waarheid worden. Toch weet ik dat we haar een stukje helpen met haar droom te verwezenlijken om alles zo perfect te krijgen. Haar lieve Amina is geholpen en kan nu goed slikken en wordt beter verstaanbaar. Zij kan in elk geval aan haar droom gaan werken!

 

Doneren