Dag 1 - dag van aankomst

Maandag 10 juni 2019

Om 20.00 uur zijn we geland op het vliegveld Kilimanjaro. Daarna een grote inspectie van de 34 boxen, met al het medisch materiaal voor de komende operaties, die uit Amerika meegekomen zijn. Om 22.15 uur was die klus geklaard. Een uur later arriveerden we in hotel. Morgenvroeg gaan we naar het ziekenhuis om de voorbereidingen te treffen voor de onderzoeken van de vele patiënten, die we woensdag verwachten. 

Maandag 10 juni 2019 start deze missie van onze stichting Rotaplast Nederlandnaar Arusha in Tanzania. Deze konden we mee-financieren dankzij vele Nederlandse sponsoren. Tanzania is een land in Oost-Afrika, de voertaal is overwegend Swahili. Het district Arusha telt circa 750.000 mensen. 

Er gaan vanuit Nederland 5 vrijwilligers mee: een plastisch chirurg, twee kinderartsen (waarvan er een vloeiend Swahili spreekt), een recreatief therapeut en iemand die de patiënten vervoert. 

Vanuit de VS komen nog 12 medici en 7 niet-medici het team versterken. We zullen gezamenlijk tegen 20.00 uur op het Kilimanjaro-vliegveld landen, inclusief de 36 boxen met al het benodigd medisch materiaal voor de komende onderzoeken en operaties. 

We zullen tegen middernacht in ons hotel arriveren. Dinsdag gaan we naar het Mount Meru Regionaal ziekenhuis in Arusha, waar we de komende 2 weken te gast zijn en hopelijk vele operaties verricht zullen gaan worden.  

 

Doneren