Dag 4 - de geoliede machine raakt op stoom

Vrijdag 14 juni 2019

Vandaag zijn 3 kinderen geopereerd met een open gehemelte. Daarnaast 4 kinderen met ernstige huidverkleving ten gevolge van brandwonden. Voor het resultaat van ons 1e kindje met hazenlipje zie bijgaande foto’s.

De eerste patiënt voor een operatie is een jongen van 16 maanden met een hele speciale moeder. Ze woont in het dorp Ikonongo en zag een poster over het Rotaplast-programma in Arusha. Ikonongo ligt ten oosten van Arusha (1000 kilometer afstand). Niet te ontmoedigd door de afstand, liep ze met haar zoon op haar rug voor 21 km, naar een naburig dorp. Het lukte haar daar om vervoer te krijgen in een kleine bus-achtige bestelwagen voor een ritje naar een andere stad (50 km verderop). Van daaruit stapte ze in een grote gemeenschapsbus voor bijna nog eens 1.000 km om Arusha te bereiken. Vandaar liep ze naar het ziekenhuis in de hoop op het beste. En het beste kreeg ze!

Na een nachtje met haar zoon op de ziekenhuisafdeling, bereidt ze zich voor om naar huis te gaan. Het Rotaplast-team regelde het vervoer naar het busstation om haar reis naar huis te beginnen zoals ze was gekomen.

 

Doneren