Dag 11 - de laatste operatie dag

29 februari 2012 – Vandaag is onze zevende en tevens laatste operatiedag

Vandaag is onze zevende en tevens laatste operatiedag. Tijdens de post-check van de patiëntjes van gisteren blijkt een jongetje koorts te hebben. Aangezien hier niet direct een aanwijsbare reden voor is, wordt door het laboratorium van het ziekenhuis een bloedtest gedaan. Het jongetje blijkt malaria te hebben. Gelukkig voor hem kan hij met goede medicatie behandeld worden. Doch voor veel kinderen in deze Afrikaanse landen is deze medicatie niet of onvoldoende voorhanden. Vandaag staan er 13 patiënten op de lijst. Daarmee komt het totaal op 87 patiënten te staan. Dat is een buitengewone hoge score voor een “two-table-mission”. Ook opvallend tijdens deze missie is het aantal zeer jonge kinderen tussen de 2 maanden en 2 jaar oud.

De afgelopen 10 dagen zijn er 46 kinderen geregistreerd die we nu niet kunnen behandelen. Zij zullen bij een eventuele volgende missie opgeroepen worden en hopelijk verkeren ze dan in een goede gezondheid om dan wél geopereerd te kunnen worden.

Nadat de laatste 42 jarige dame na een forse operatie naar de verkoeverkamer is gebracht, worden 15 lokale artsen en verpleegkundigen in het zonnetje gezet. Zij hebben ons team dagelijks ondersteund en in de operatiekamer bijna alle operaties mee gemaakt. Daarna gaan we gezamenlijk voor een “happy hour” naar ons hotel.

 

Doneren