Dag 12 - post-clinic dag

01 maart 2012 – Vandaag is de post-clinic

Vandaag is de post-clinic. Rond 08.00 uur begint de wachtruimte al aardig vol te lopen. In totaal komen 65 geopereerde kinderen, hun ouders en familie. Vele bekende gezichten zien we terug en we worden enthousiast begroet. Bij de kinderen, die vorig week geopereerd zijn, is de wond al mooi genezen en is de zwelling weg. Vooral bij de jonge kinderen. Ze hebben een nieuwe glimlach gekregen en daarvoor doen we het.

Tussen 09.00 uur en 10.30 uur krijgen alle kinderen een laatste controle door de chirurg en kinderarts. Alle kinderen zien er prima uit. Van de kinderen die gisteren zijn geopereerd, heeft een kindje nog koorts. Deze wordt door het ziekenhuis verder verzorgd, evenals de 42 jarige dame van gisteren.

Terwijl de helft van het team bezig is met de post-clinic, is de andere helft bezig met het opruimen van de OK-ruimtes en het inpakken van de dozen. Van de 34 dozen waarmee we gekomen zijn, gaan er zo’n 15 mee terug. De rest is gebruikt of blijft achter voor de OK van het ziekenhuis.

Eén van de patiëntjes die afgelopen week geopereerd is, komt uit een weeshuis in Bamako. Het weeshuis: “Orphelinat Centre Social Niaber” ligt in een arme wijk op ongeveer een half uurtje rijden van ons hotel. We hebben kleding, speelgoed, teddyberen, schrijf- en tekengerei en een hele voorraad tandenborstels en tandpasta vandaag apart gelegd voor het weeshuis. Vanmiddag zijn we, op weg naar het weeshuis nog even met de pet rondgegaan. De stichter en drijvende kracht achter dit weeshuis is mevrouw Bibi. Samen met haar medewerkers is ze verantwoordelijk voor 169 wezen. Ze moet haar weeshuis runnen van giften; vandaag heeft ze dus een goede dag. Door onze financiële bijdrage kan ze zelfs haar medewerkers nu hun loon uitbetalen.

Op de terugweg bezoeken we nog een basisschool en ook zij ontvangen wat schoolspullen.

Vanavond dineren we met z’n allen bij de voorzitter van de Rotaryclub thuis op zijn dakterras. Hier staat een bandje opgesteld die de hele avond typische Malinese muziek maakt met traditionele instrumenten. Het eten blijkt voortreffelijk, cadeautjes en vaantjes worden uitgereikt en rond middernacht gaan we terug naar ons hotel.

Doneren