Dag 13 - einde Rotaplast missie Bamako 2012

02 maart 2012 – Het einde van een succesvolle missie

Uitslapen! Om 08.00 ontbijt, waarna een aantal van ons de koffers en boxen gaan inchecken bij Air France.

Om 12.00 worden we verwacht voor een ontmoeting met de “first lady” van Mali, mevrouw Lobo Touré Traoré. Hiervoor moeten we naar het kantoor van de Spaanse ambassade. Het zaaltje aldaar is speciaal ingericht voor een ontmoeting met de leden van ons Rotaplast team en de voorzitter van de Rotaryclub. Om 12.45 uur komt ze met haar gevolg binnen. Ze is buitengewoon goed geïnformeerd en geeft blijk van een zeer grote betrokkenheid. Ze bedankt ons team voor het werk dat we gedaan hebben en nodigt ons uit voor een tweede missie in haar land. Na het officiële deel is er een hapje en drankje en de “first lady” blijft in ons gezelschap voor een praatje en een foto. Er heerst een ontspannen en informele sfeer. Rond 14.00 uur vertrekken we weer naar het hotel.

Om 14.30 uur vertrekt een deel van onze groep naar een ander hotel, waar onze medische teamleden een seminar hebben georganiseerd voor de lokale artsen en chirurgen in opleiding. Veel van deze lokale medici hebben de afgelopen weken in de operatiekamer gestaan om de operaties te volgen.

Onder leiding van onze Medical Director, Sibrand Schepel geven onze medische teamleden elk vanuit hun eigen discipline een PowerPointpresentatie over de uitvoering van plastische chirurgie bij hazenlippen en open verhemelte. Hierbij merk je heel goed de betrokkenheid van de lokale medici bij het werk van Rotaplast.  Rond 17.30 uur zijn we terug in het hotel.

Na een hapje en een drankje vertrekken we rond 21.00 uur naar het vliegveld van Bamako en komen zaterdag, 3 maart via een overstap in Parijs om 10.30 uur in Amsterdam aan.

Een succesvolle missie, waarin het leven van 87 kinderen en hun families een nieuwe kans op een betere toekomst hebben gekregen. Het is niet ondenkbaar, dat we eind dit jaar, c.q. begin volgend jaar zullen trachten een volgende Rotaplastmissie wederom naar Mali te financieren.

Er zijn nog zoveel kinderen die daar wachten op een operatie…

 

Doneren