Dag 4 - de eerste operatie dag

22 februari 2012 – Op deze eerste operatiedag staan 11 operaties gepland

Het team moet wennen aan elkaar maar dit gaat verrassend gemakkelijk. Ook zijn er veel lokale artsen, plus minus 7 á 8 die de operaties bijwonen. Het zijn chirurgen in opleiding en kno-artsen.

Een goede zaak om lokale artsen op te leiden voor behandelen van cleft lips en palats. De artsen en de chirurg die in de middag geen directe bemoeienis hebben met de operaties of het nadien behandelen van patiënten nemen weer deel aan een nieuwe intake ronde. Er zitten circa 50 potentiële patiënten in de wachtruimtes. Na 30 patiënten gezien te hebben stopt de intake.

Het aantal patiënten van de eerste dag waren al voldoende om de operatiedagen vol te plannen. Toch worden er pogingen ondernomen om ook uit de tweede ronde nog zoveel als mogelijk kinderen te behandelen aan hun handicap. Sibrand besluit om ook patiënten te opereren onder lokale anesthesie. De patiënten moeten hier wel goedkeuring aangeven. Er is van te voren gerekend op een kleine missie maar de belangstelling is overweldigend. De rotaryclub Djoliba heeft fenomenaal voorwerk verricht (advertenties in dagbladen, dagelijkse spotjes op de radio en 3 keer per dag reclamespotjes op de tv).

 

Doneren