Dag 9 - de vijfde operatie dag

27 februari 2012 – Het aantal operatie's neemt toe en Rotaplast draait op volle toeren

Vandaag staan er 13 kinderen op het programma om geopereerd te worden. Dat brengt het totaal in vijf operatiedagen al op 63 patiënten. Maar vandaag is er door de Rotaryclub ook een grote pers-meeting georganiseerd. Ze willen hiermee nog meer publiciteit geven aan het werk van Rotaplast.

De kinderen, die vrijdag geopereerd zijn, mochten nog tot vandaag blijven, zodat er veel patiënten aanwezig zijn. Rotarians, medewerkers van het ziekenhuis, onze mission director Ken Funk, vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid met mensen van de pers in hun kielzog bevolken de gangen.

De kinderen moeten voor de operatie vanaf middernacht nuchter zijn. Het is voor sommigen een hele dag wachten totdat ze aan de beurt zijn. De kinderen worden vermaakt door Agnes, bellenblazen, liedjes zingen spelen met autootjes en knuffels, bordspelen etc. etc..

De groep beweegt zich van slaapvertrekken naar operatieruimte, verkoeverkamer en vandaaruit naar de vergaderzaal. Alle geopereerde kinderen en hun ouders/familie zijn hierbij aanwezig.

Tijdens de persconferentie wordt er in 3 talen gesproken: Engels, Frans en Bambara. Ook onze medical director, Sibrand Schepel geeft uitleg over schisis en het werk van Rotaplast. Meerdere ouders spreken een dankwoord uit aan de medewerkers van het ziekenhuis en Rotaplast.

Deze hele reportage zou ’s avonds om 20.00 uur uitgezonden worden in het journaal (Office Radio Television de Mali), maar wij hebben het helaas niet gezien.

Doneren