Dag 1 - dag van vetrek en aankomst

18 en 19 februari 2013 – de reis begint vandaag voor de missie naar Chittagong Bangladesh

De start van de missie naar Chittagong, Bangladesh begint op de luchthaven van Düsseldorf International. Alle Nederlandse niet-medische vrijwilligers vertrekken op 18 februari 2013. In de late ochtend van 19 februari 2013 komt ons team van 28 Amerikaanse en Nederlandse vrijwilligers aan op het vliegveld van Chittagong, Bangladesh. Zij worden in de aankomsthal hartelijk ontvangen door de leden van de Rotary Club Agrabad en de directie van het Nurture Gerneral Hospital. Na de ontvangst met bloemenkransen en mooie woorden helpen de Rotarians ons met grensformaliteiten voor onszelf en de meegebrachte dozen en containers met medische apparatuur, – hulpmiddelen en medicijnen. Deze laatste worden nog dezelfde middag naar het ziekenhuis gebracht, terwijl het team met auto’s van de Rotarians naar het hotel wordt gebracht waarbij ze voor het eerst kennismaken met de dynamiek van deze miljoenenstad.

In het Well Park hotel is er even gelegenheid om bij te komen van de lange vliegreis. De Nederlanders zijn ruim 15 uur onderweg geweest, maar de Amerikaanse teamleden hebben er een vliegreis van bijna 30 uur op zitten en sommigen zelf langer.  Aan het eind van de middag vindt de eerste teambijeenkomst plaats waarbij kennismaking en de voorbereiding voor de dag van morgen de centrale thema’s zijn. Vrijwel alle teamleden hebben deelgenomen aan eerdere Rotaplast-missies. Voor slechts 4 personen is dit de eerste missie in Rotaplast verband.

Dit is het gehele team bij aankomst in Chittagong. Na een gezamenlijk diner wordt deze dag afgesloten in een goede sfeer en met een gezamenlijk motivatie om deze missie tot een succes te maken. De verwachting is dat er morgen ca. 200 mensen zich zullen melden voor de pre-clinic. Dat is alvast een goede start.

 

Doneren