Dag 10 - de laatste operatie dag

27 februari 2014 – De laatste operatie dag is aangetreden in Chittagong voor het Rotaplast team

 
Rotaplast missies worden altijd uitgevoerd door vrijwilligers. Op de foto Kim Capps uit de Verenigde Staten en Agnes van Heezik Wolfkamp. Beide zijn elkaar al regelmatig tegenkomen op andere missies en beschikken dus over een grote dosis ervaring. Rotaplast draait op dit soort ervaren mensen en uiteraard op de giften en donaties die ontvangen worden.
 
 
Toen dit jongetje als baby in het ziekenhuis lag is er een zuurstofslang geknapt op de kamer waar hij lag. Doordat de elektra voorzieningen in Bangladesh slecht was had men de kamer waar ze met z’n vieren lagen tijdelijk verlicht met kaarsen.  De combinatie zuurstof en vuur geeft uiteraard een vuurzee en 2 baby’s kwamen om. Hij hoorde dus bij de gelukkigen die het overleeft hebben. Vandaag wordt hij geopereerd.

Deze baby is afgelopen week ook door het Rotaplast team geopereerd. Vooral bij de hele kleintjes gaat het herstel snel.  Vandaag worden de laatste operaties uitgevoerd en morgen is er een controle dag waarbij alle patiënten terugkomen voor een eindcontrole. De lokale artsen zorgen voor de nabehandeling van de patienten op het moment dat Rotaplast weer afgereisd is naar de Verenigde Staten en Nederland.

 
Door het Rotaplast team wordt van s’ochtends 7 uur tot s’avonds laat keihard gewerkt. Tussen de bedrijven door wordt er uiteraard ook gelachen. Op de foto Gerard die werkt als Quartermaster en verantwoordelijk is voor logistiek en techniek. De kinderen op foto zijn afgelopen dagen allemaal geholpen aan hun handen. Gisteren is het verband er voor het eerst afgegaan wat uiteraard wel eens een traantje met zich meebrengt. Het blijft voor de kinderen uiteraard een spannend moment, dus daarom maar even wat afleiding in de “wachtkamer”
Doneren