Dag 7 - de vierde operatie dag

24 februari 2014 – Vandaag de vierde operatie dag en steeds meer kinderen worden geopereerd

 
Naast de vele nieuwe patiënten worden dit jaar door Rotaplast ook vervolgoperaties uitgevoerd. Op de foto het meisje dat door haar grootouders in het vuur is gegooid omdat ze liever een kleinzoon wilden. Dit jaar wordt ze geopereerd voor de tweede maal. Ze zal nog vele operaties nodig hebben maar beetje bij beetje wordt het beter. 

Agnes, tevens voorzitter van Rotaplast Nederland, is verantwoordelijk voor de patiënten voor en na de operaties. Een heel gepuzzel deze keer omdat we te weinig bedden hebben…..  De patiënten hebben met hun ouders soms meer dan 8 uur gereisd om hier een gratis behandeling te krijgen door het Rotaplast team. Vaak komen ze aan in de mooiste kleren die ze thuis hebben.  De dag voor de operatie moeten ze eerst 1 nachtje in het ziekenhuis verblijven.

Nadat de patienten geopereerd zijn blijven ze 1 of meerdere nachten in het ziekenhuis. Op dit moment zijn er 25 bedden bezet en is de zaal dan ook helemaal vol. Het werkt anders dan in Nederland. Ouders zorgen onder toezicht van 2 kinderartsen zelf voor hun kinderen en nemen zelf eten en spullen mee die nodig zijn voor een verblijf in het ziekenhuis, voordat ze weer toestemming van de artsen krijgen om terug te keren naar huis.

Doneren