Dag 9 - de zesde operatie dag

26 februari 2014 – vandaag de zesde operatie dag

Morgen is alweer de laatste operatiedag voor het Rotaplast team. Vandaag liepen de operaties wat uit maar is wel iedereen geholpen die gepland stonden.  Het zijn lange dagen voor het RP team.
 
 
Om 5.30 gaat de wekker en om 6.30 zitten we na het ontbijt in de bus richting het hotel. Deze tocht duurt s’ochtends een 1/2 uur maar s’avonds ongeveer 1,5 uur terwijl de afstand nog geen 10km bedraagt.
 
 
Al het mee gebrachte speelgoed wordt razend goed gebruikt en de gangen hangen inmiddels vol met kleurplaten. Alles is nieuw voor ze, dus niet alleen patiënten leren hier puzzelen en memory spelen, maar ook hun familieleden, de schoonmakers en bewakers in het pand en verschillende kinderen uit de buurt die regelmatig toch naar binnen weten te glippen. De trotse gezichten als ze een spel doorkrijgen of een puzzel af hebben, zijn onvergetelijk.

Door het Rotaplast team zijn intussen (het is hier nu woensdag middag 15.00 u) meer dan 50 patiënten geopereerd. Dit aantal ligt lager dan vorig jaar. Mede door het grote aantal brandwonden. De gemiddelde brandwonden operatie duurt 4 tot 5 uur. Vanuit Amerika is een specialist op het gebied van brandwonden meegekomen. Zij heeft haar handen dan ook meer dan vol met de burned patients.

Het team bestaat totaal uit 26 mensen waarvan er 5 uit Nederland afkomstig zijn. Er zijn 17 medische vrijwilligers en 8 non medicals. Op de volgende foto kinderen van de dorpsschool die vandaag net als vorig jaar kwamen kijken en tevens een tandenpoetsen instructie inclusief tandenborstel en tandpasta krijgen uitgereikt van Biebie de Nederlandse tandarts.
 
 
Biebie geeft als tandarts te midden van schoolkinderen poetsinstructies. 
Doneren