Dag 12 - alles in 1 dag

02 december 2010 – de laatste 5 operatie's, post-op clinic en fare well dinner in Tossa

Vandaag de laatste 5 operaties uitgevoerd. Daarmee komt het totaal op 83. Voor de liefhebbers een opsomming van de aantallen procedures: 26 lippen, 7 lip revisies, 7 verhemeltes, 1 keel, 4 neuzen, 16 handen, 39 brandwonden, 5 diversen, totaal 102 procedures, met een door Rotaplast berekende totale waarde van $ 447.425.
Tijdens een Ethiopische thee-ceremonie, aangeboden door het ziekenhuis, heeft de mission director certificaten uitgereikt aan alle medewerkers van het ziekenhuis die op de een of andere wijze bij het project waren betrokken. Het bleek de taak van de medical records keeper om deze certificaten aan te maken.
’s Middags was er de post-op clinic, waar eerder geholpen patiënten terug konden komen om te laten controleren of alles goed was gegaan. Organisatorisch was dit niet optimaal geregeld, maar uiteindelijk is iedereen geholpen. Er hebben zich geen complicaties voorgedaan.
’s Avonds was er een fare well dinner in Tossa, met drank van Rotaplast en het diner aangeboden door het restaurant. Daar krgen we allemaal ook nog als herinnering een sjaal of een T-shirt.

 

Doneren