Dag 13 - einde Rotaplast missie Dessie 2012

03 december 2010 – einde Rotaplast missie Dessie 2012

’s Morgens om 6 uur werden we geacht in de bus te zitten, maar het vertrek was om 6.45 uur nadat er overeenstemming was bereikt over de dozen die op het dak mee moesten. Dezelfde lange busreis naar Addis terug, ditmaal met lunch, alhoewel iedereen schoon genoeg had van de bekende  sandwich met ei, cheeseburger of andere burger. Tijdens de bustocht werden de ditnmaal reeds in San Francisco aangemaakte certificaten door de mission director met een persoonlijk dankwoord aan de vrijwilligers uitgereikt.  Tegen drie uur waren we op het vliegveld, waar het uitladen begon. Daar was ook gelegenheid om alsnog een groepsfoto te maken, die natuurlijk niet mag ontbreken (met dank aan Bert).

De Amerikaanse ploeg vloog die avond via Frankfurt terug naar San Francisco.
Enkele Amerikanen hadden echter aan deze trip een safari-vakantie verbonden, dus die gingen naar Hilton. De Nederlanders hadden voor de laatste nacht Sheraton uitgekozen. Daar hebben we een keer ons tegoed gedaan aan een goede Italiaanse maaltijd. Een vijftal ging die avond met Turkish Airlines via Istanbul terug. Het vliegtuig had zo veel vertraging, dat we de aansluiting in Istanbul op een drafje achter een Turkish Airlines medewerkster nog net haalden, maar in Düsseldorf bleek slechts één koffer te zijn meegekomen (jawel, van de webmaster!). De andere zullen vast een dag later zijn thuisbezorgd.
De overige Nederlanders hebben nog een dag in Addis doorgebracht, alvorens ook de terugreis te aanvaarden met KLM. Zij zijn zondag 5 december in de loop van de dag thuisgekomen.

 

Doneren