Dag 1 - dag van vertrek en aankomst

12 mei 2015 – Oriëntatie dag

Vanaf vannacht 02.00 is nu bijna het hele missie team compleet. Vandaag de officiële ontvangst in het Hospital Nacional Arzobispo Loayasa. De bus had  1 1/2 nodig om zich, door het hectische en drukke verkeer van Lima, van ons hotel naar  het ziekenhuis te verplaatsen. We werden hartelijk verwelkomd door de geneesheer directeur van het ziekenhuis en door de voorzitter van Rotaryclub Lima del  Rimac. Na de groepsfoto volgde een  rondleiding over het ziekenhuis terrein. De eerste  patiëntjes bleken al gearriveerd te zijn en zaten geduldig te wachten op de pre-clinic van morgen. Een moeder vertelde ons dat ze dacht dat haar kindje een hazenlip had  gekregen omdat zij een mango had gegeten.

Algemene informatie

Op zaterdag 9 mei 2015 vertrekken 12 Nederlanders naar Lima in Peru voor de 5e missie van Rotaplast Nederland. Dank zij één hoofdsponsor en een aantal bijdragen en giften van instellingen en personen wordt deze missie volledig gefinancierd door onze stichting. Peru is een land in Zuid-Amerika en vormde onderdeel van het rijk der Inca’s. De voertaal is Spaans. Het is een arm land met een bevolking die over het algemeen laag opgeleid is. Peru heeft circa 29 miljoen inwoners waarvan er in Lima, de hoofdstad van het land, circa 7 miljoen leven en wonen. Hieronder staat een foto van een krottenwijk in Lima. Het zou zo maar een abstract schilderij kunnen zijn!

Rotaplast maakt bij deze missie gebruik van het ziekenhuis Hospital National Arzobispo Loayza. Het ziekenhuis heeft een eigen website www.hospitalloayza.gob.pe. Er gaan 12 Nederlanders als vrijwilliger mee naar Peru. Drie leden van deze missie zijn afkomstig uit Epe. De regio krant in Epe heeft een artikel gewijd aan deze missie.

Op maandag 11 mei komen nog 16 medici uit de VS om ons team te versterken. Dinsdag 12 mei is de dag waarop alles in gereedheid gebracht wordt. Tijdens deze missie worden wij bijgestaan door de Rotary Club van El Rimac. Deze club heeft o.a. de zorg voor alle vrijwilligers en heeft doormiddel van publiciteit er voor gezorgd dat  de patiënten zich woensdag 13 mei melden bij het ziekenhuis. Zodra de vrijwilligers in Lima aankomen en de werkzaamheden starten zal deze blog weer bijgewerkt worden.

 

Doneren