Missie Naypyidaw 2018

Dinsdag, 24 juli zullen de overige 20 teamleden vanuit Amerika en 1 kaakchirurg uit India op het vliegveld in Yangon (de vroegere hoofdstad van Myanmar) arriveren. Vanuit San Francisco zullen 36 boxen meekomen met heel veel materiaal voor de vele te verwachten operaties.

Aan deze missie nemen 3 niet-medische Nederlandse vrijwilligers deel:  Marie-Jose de Boer uit Wageningen (recreation Therapist), Marianne Koebrugge uit Ambt Delden (Patient Transport) en Agnes Wolfkamp uit Lünne (Wardcoördinator).

Dag 1 - dag van vertrek

Vertrek van de Nederlanders op vrijdag 20 juli

Dag 2 - missie-team Rotaplast compleet

Vandaag kwamen de 18 teamleden (16 Amerikanen,1 Canadese en 1 Argentijn) na een hele lange reis vanuit San Francisco in Yangon aan.

Dag 3 - welkomstceremonie en dag van de intake

Vanmorgen zijn we vroeg naar het ziekenhuis gegaan waar we een welkomstceremonie kregen van de directie en het personeel van het ziekenhuis.

Dag 4 - zware regenval maakt het werk moeilijk

Grote hoeveelheden water komen er naar beneden. Dat maakt het reizen op minder goede wegen er veelal niet gemakkelijker op.

Dag 5 - de eerste operatie dag

De eerste operatiedag. Vandaag zijn de schisisoperaties gestart bij baby’s en bij 3 kleuters (gehemelte spleet ) en de resultaten zijn geweldig .

Dag 6 - de tweede operatie dag

De tweede operatie dag was iedereen al beter op elkaar ingespeeld en alles verliep soepel. De patientjes die gisteren geopereerd waren, maakten het allemaal goed en veel zijn alweer uit het ziekenhuis ontslagen.

Dag 7 - rustdag

Vandaag is het een rustdag. Het Rotaplast team heeft drukke tijd gehad en geniet van een welverdiende vrije dag. Nog 7 volle dagen te gaan.

Dag 8 - de derde operatie dag

Het is de derde operatie dag. Naast hazenlippen en gehemelte spleten zijn er een aantal mensen geholpen met huidverklevingen ten gevolge van brandwonden.

Dag 9 - de vierde operatiedag

De vierde operatiedag! De operaties voor verklevingen na brandwonden, duren vaak enkele uren en dikwijls werken 2 plastisch chirurgen aan 1 patiënt.

Dag 10 - Alweer de 5e operatiedag

Alweer de 5e operatiedag. Er staan nog veel mensen op de wachtlijst.

Dag 11 - Operatiedag 6

Operatiedag 6. Het operatieschema was vol vandaag zeker nu de 4 kleintjes erbij gekomen zijn.

Dag 12 - Laatste operatiedag

Laatste operatiedag. Neverland is an imaginary faraway place where Peter Pan, Tinkerbell, the Lost boys and other mythical creatures and beings live.

Dag 13 - allerlaatste verslag van deze missie

Het allerlaatste verslag van deze missie.

Doneren