Dag 10 - Alweer de 5e operatiedag

Woensdag 1 augustus

Alweer de 5e operatiedag! Elke avond wordt door de wardcoördinator (hoofd verpleegafdeling) informatie en instructies gegeven aan de mensen die de volgende dag geopereerd worden. Er staan nog veel mensen op de wachtlijst en af en toe komen er zelfs nog nieuwe patiëntjes binnen. Zo worden er morgen onverwachts 4  kleintjes toegevoegd aan de lijst. Het is een enorm gepuzzel om het operatie schema voor de volgende dag te maken, ook moet er soms weer geschoven worden als een kind temperatuurverhoging blijkt te hebben.

Het ziekenhuis en het personeel is geweldig. Omdat de meeste mensen van ver komen, mogen ze allemaal met hun begeleiders in het ziekenhuis blijven. Vanaf de screening tot ze aan de beurt zijn. Ook voor maaltijden wordt gezorgd.

Een kort verhaal over Tanaka: op veel foto’s is te zien dat de mensen strepen op hun gezicht hebben. Dat is Tanaka, de lokaal make up, gemaakt van gemalen boomschors. Mensen vinden het mooi en het schijnt daarnaast verkoelend te zijn. Meestal zijn het wat groffe strepen over de wangen en voorhoofd maar soms wat het wat sierlijker opgebracht. Vandaag kwam er ook een televisie ploeg van Myannar TV langs om een reportage te maken. Wanneer het uitgezonden wordt, is niet duidelijk.

 

Doneren