Dag 13 - allerlaatste verslag van deze missie

Zaterdag 4 augustus

Een succesvolle missie zit erop. Het was weer een geweldige ervaring in een prachtig en gastvrij land! Bijzondere dank gaat uit naar Marie José die steeds elke dag trouw haar verslagjes opstuurde met foto’s.

Vanmorgen zijn er 79 patiënten bij de post clinic gezien.  Een geweldige opkomst, slecht 8 kwamen niet opdagen. 

Bij 16 patiënten is het verband weer verwisseld. De meesten kunnen  naar huis gaan,  alleen de patiënten met brandwonden moeten nog langer in het ziekenhuis blijven voor nabehandeling. Bij het afscheid van het ziekenhuis hebben de Nederlandse vertegenwoordiger een tegeltje met een Hollands tafereel overhandigd aan de directrice van het ziekenhuis. Zij was bij de hele missie nauw betrokken en kwam dagelijks een kijkje nemen omtrent de gang van zaken.

De Patiënten gaan weer huiswaarts. Op weg naar een hopelijk betere toekomst. Maar ook de Rotaplast vrijwilligers gaan weer huiswaarts. Moe maar voldaan over een succesvol verlopen missie. Een lange reis huiswaarts wacht hen helaas nog. Een busreis van 5 uur naar de hoofstad Yangoon en dan een vlucht van meer dan 12 uren met de nodige wachttijd in Yangoon en Dubai.

Resultaten van deze missie

In totaal zijn er tijdens deze missie 87 patiënten geopereerd.
hazenlippen: 38
open gehemelten: 15
fistels: 4
brandwonden: 29

Sommige patiënten hebben twee behandelingen ondergaan.
Het opereren van brandwonden en huidtransplantaties kost heel veel tijd. Dit is een zeer mooi resultaat dat alle vrijwilligers behaald hebben op deze missie.

Morgen, 4 augustus, is de post clinic. Het merendeel van de patiënten komt dan terug voor een laatste controle  bij hun behandelende artsen.

 

 

Doneren