Dag 9 - de vierde operatiedag

Dinsdag 31 juli

de vierde operatiedag!
Met drie tafels zijn er vandaag veel patiënten geopereerd. Er zijn een aantal volwassenen en kinderen geholpen met hele ernstige huidverklevingen als gevolg van brandwonden. Deze operaties duren vaak enkele uren en dikwijls werken 2 plastisch chirurgen aan 1 patiënt.

Deze dame raakte 6 maanden geleden ernstig gewond toen haar scooter in de brand vloog bij het tanken. Na de chirurgische ingreep kan ze haar mond weer open en dicht doen, dus ook weer eten en praten.

Nog steeds komen er mensen binnen die door de overstromingen niet eerder konden komen. Er wordt dan geprobeerd om ieder geval de kleine kinderen alsnog in te roosteren. De verpleegafdelingen ( de ‘ward’) raken aardig vol. Vandaag lagen er in totaal 41 patiënten, die al geopereerd zijn of liggen te wachten op de operatie morgen. De lokale verpleegkundigen helpen enorm en vertalen voor ons.

Morgen beginnen de operaties weer om 07.00 uur

Hieronder nog enkele foto’s van de resultaten van de afgelopen dagen. Vandaag zijn er wederom 15 patiënten geopereerd. 8 personen met  brandwonden, 2 hazenlippen en 5 open gehemeltes.

 

Doneren