Dag 1 - dag van vertrek en aankomst

31 oktober 2017 – We zijn er!

Na een flinke vlucht en lange wachttijden is ons team eindelijk compleet. Sommigen van ons kwamen uit Colorado en gingen via San Fransisco naar Dubai. De anderen vanuit Amsterdam en Dusseldorf naar Dubai. Samen vlogen we naar Dahka en door naar Sylhet. Een reis voor de Amerikanen van zo’n 36 uur en voor de Nederlanders een reis van 17 uur om de hulpbehoevende kinderen uit Bangladesh te helpen!

We werden hartelijk verwelkomd met prachtige bloemen door de Rotary Club Jalalabad uit Sylhet op de internationale luchthaven Osmani. We arriveerden rond 14.00 uur op het vliegveld in Sylhet. Na een snelle blik in het ziekenhuis, door sommigen van ons, hebben we gezamenlijk gegeten.

Het is alweer de 7e missie van Rotaplast Nederland.

Op dinsdag 31 oktober start deze missie. Een team bestaande uit 20 mensen doet haar uiterste best om zoveel mogelijk kinderen te helpen. De hulp betreft plastische chirurgie. Deze medische hulp is niet of niet bereikbaar voor arme bevolkingsgroepen in Bangladesh. De stichting Rotaplast gaat voor de 4e keer richting Sylhet. Zij helpt daar de aller armsten van dit gebied. Sylhet is  een relatief kleine plaats in Bangladesh waar circa 2,5 miljoen mensen wonen; het district meegerekend.

Het team bestaat uit 10 Nederlanders, 9 Amerikanen en 1 Indiër. De intentie is om zoveel mogelijk kinderen met een hazenlip, open verhemelte en/of  brandwonden op het lichaam te helpen.

We hebben meteen de Azië-experience vanuit ons hotel in Sylhet. Morgen gaan we keihard aan de slag met de pre-clinic. 

Woensdag 1 november kunnen ouders met hun kind zich melden in het plaatselijke ziekenhuis van Sylhet. Het medische team zal dan een selectie maken van welke patiëntjes daadwerkelijk geholpen kunnen worden. Het belooft een hectische dag te worden.

Sylhet ligt in het noord-oosten van Bangladesh. Dichtbij de grens met India.

Doneren