Dag 5 - recreatie en ontspanning

04 november 2017 – Recreatie en ontspanning zijn zo belangrijk.

Kinderen die voor een operatie zijn ingepland, verblijven soms lang op onze afdeling voordat ze geopereerd worden. Hun moeders, vaders of andere familieleden zijn bij hen, maar zonder voedsel of water is het moeilijk om niet te gaan huilen of naar te worden. Daarom is der tijdens onze Rotaplast-missie een speelkamer ingericht. De kinderen vergeten de tijd en hebben daar plezier. Onze Recreation Therapist Dave Sanders en de kinderen spelen met speelgoed in de speelkamer. Ik nam een kijkje en heb echt genoten van het plezier. (zie video)!

Maar wanneer het hun tijd is om geopereerd te worden, kun je je wel voorstellen dat ze gespannen zijn om naar de operatiekamer te gaan.

Onze Anesthesioloog Pieter van Delden heeft een prima manier gevonden om de patiënten op een gemak te stellen en enige herkenning (en geruststelling) te creëren voor de patiënten in de OK.

Pieter vertelde me dat Sadia die je op de foto en in de video ziet, haar lippen tuitte en al diep ademhaalde toen hij haar het masker liet zien om ze te gaan slapen. Helemaal gelukt dus!

 

Doneren