Dag 7 - een geweldige nieuwe dag

06 november 2017 – Elke ochtend kan de start van een geweldige dag zijn

Gisteren arriveerde Gangan Sabharwal (plastisch chirurg) uit India en voegde zich vanmorgen in ons ziekenhuis bij het team. We bereidde ons voor op een geweldige dag. Eerst werden de werkplekken weer bemenst en opgestart.

Op de OK hebben we een 360 ​​°-camera geïnstalleerd en aan het plafond bevestigd. De eerste operatie zat er aan te komen. De camera is meteen opnames gaan maken. We registreerden het werk in de OK. Na enkele minuten hadden we allemaal het idee dat dit een geweldige dag in wording was!

De dag in het kort: het team slaagde erin om 11 patiënten te opereren, de professor van het Women’s Medical College and Hospital bezocht onze afdeling en we kregen een zeer gewaardeerd bezoek van de burgemeester van Sylhet! Het was goed om te ervaren dat onze aanwezigheid is opgemerkt door de burgemeester. Onder begeleiding van onze Medical Director Sibrand Schepel betrad de burgemeester de OK en krijg hij ook een rondleiding over de zaal bij de patiënten. De burgemeester ontmoette enkele patiënten en hij verzekerde hen ervan dat zij in goede handen zijn.

De variatie in de verschillende operaties deed het team lopen als een geoliede machine op kerosine! Allerlei nevenactiviteiten konden de spirit en de efficiëntie niet weerhouden. We schakelde door naar de volgende versnelling en stoven door op weg naar de finish.

Vandaag werd Majed Ali (12-jarige jongen) geopereerd om zijn pols los te maken, die vervormd was door de littekens van brandwonden en ook zijn ooglid werd geopereerd. Het wordt FTG (Full-Thickness Graft) genoemd, wat volledige huiddikte transplantatie betekent. Zijn pols en ooglid. Chirurgen nemen huid van een ander deel van het lichaam (buik of lies) en transplanteren het naar het gewenste gebied. 

Zijn verhaal zal de volgende keer in een blog verschijnen.

Een kleine operatie waar ik aan meewerkte, door de patiënt naar de OK te brengen, was het losmaken van de tongriem. De tongriem van Hiftahul Hasud zat te ver vast aan zijn tong, waardoor het voor hem erg moeilijk was zijn tong te gebruiken en om te spreken. Het is een kleine ik ingreep, maar met een zeer effectief resultaat.

Het operatie team was op stoom, met support van de ‘niet-medici’!

 

Doneren