Dag 8 - Majed persoonlijk verhaal

07 november 2017 – Het was gebeurd voordat ik het wist

Het werd al donker ’s-avonds. Majed was een leuke, kleine peuter van 2 jaar oud. Hij stond in zijn wieg in een kamer. Er was weinig licht en werd daarom in de kamer dichterbij het licht geplaatst. De kamer werd verlicht door een olielamp. Minuten nadat zijn moeder de kamer had verlaten, vond de meest gruwelijke scène plaats … Een schreeuwende peuter trok haar aandacht en de moeder rende naar binnen. Ze was te laat. Majed stond in brand. De olie van de lamp was helemaal over hem heen gevallen. Het was verschrikkelijk voor de moeder om haar kleine jongen te vinden die door de olie in brand stond.

Hij is een slimme jongen. Hij wil een ingenieur worden. Maar ze zijn arm. Een boerenfamilie. Een boer werkt in Bangladesh de meeste uren per dag / week ten opzichte van iedereen. Echt full-time kan je wel zeggen. Zijn vader is niet opgeleid en zijn moeder had alleen de eerste vier jaar van de lagere school genoten. Vanwege zijn gehavende gezicht wordt hij niet ’toegestaan’ op school. “Hij zou alle kinderen bang maken”, vertelt de vertaler me. Is er geen toekomst voor hem?

Zijn moeder vertelt me ​​wanneer ik haar ontmoet op de OK: “Ik weet dat je er het maximale uit haalt”. Zijn gezicht en grote lichaamsdelen zijn zwaar verbrand en dat kan je zien. Natuurlijk werden de brandwonden behandeld, maar de littekens zijn erg gaan trekken (8 jaar later). Ze veroorzaken misvorming. Daardoor kan hij zijn linkerhand en pols niet gebruiken. Vooral zijn gezicht is erg verminkt. Hij kan zijn rechteroog niet sluiten vanwege de littekens. Om zijn oog en gezichtsvermogen te sparen, is het noodzakelijk om zijn ooglid te opereren. Door FTG (Full-Thickness Skin Graft) zal een huidtransplantatie worden uitgevoerd. Ook zijn pols en hand zullen worden vrijgegeven zodat hij ze weer kan gebruiken. Het oog heeft vocht nodig om infectie te voorkomen. En kunstmatig oogvocht (druppels) zijn te duur voor hen. Als er een lichtpuntje is dan is het wel dat Rotaplast een helpende hand biedt.

We hopen dat hij een geweldige nabije toekomst tegemoet gaat.

Doneren